Ga naar hoofdinhoud
"Archeologisch museum voor de steentijd"

Agenda

 

Opening seizoen 2024

Op dinsdag 9 april 2024 gaan het IJstijdenmuseum en de Botanische Tuin De Kruidhof  in Buitenpost weer open voor publiek.

Bodemvondstendag zaterdag 1 juni 2024

Op de eerste zaterdag van juni (van 10.00 tot 16.00 uur) organiseert het IJstijdenmuseum in samenwerking met De Kruidhof weer een bodemvondstendag.

Met metaaldetectoren is in de wintermaanden van de afgelopen jaren op de kale akkers weer heel veel teruggevonden uit vroeger tijden. Graag delen onze detectormensen hun vondsten, kennis en ervaringen met het grote publiek. Dus ook met jou en jouw kinderen.

Zelf een vondst gedaan?
Heb je de afgelopen periode zelf een ‘vondst’ gedaan of heb je nog iets bijzonders thuis liggen, neem dat dan mee! Er zijn daarvoor weer verschillende deskundigen aanwezig op het gebied van munten, voorwerpen van metaal en been, fossielen, zwerfstenen, stenen werktuigen en andere artefacten.

Naast enkele specialisten zijn er diverse hobbyisten aanwezig die hun collectie tentoonstellen/exposeren. Er valt dan ook genoeg te zien en beleven op de Bodemvondstendag.
In 2023 telde dit evenement 250 bezoekers. Dus we verwachten ook in 2024 minsten dit aantal bezoekers.

Entree
Wij hanteren tijdens de Bodemvondstendag een gereduceerd tarief. Volwassenen betalen € 5 en kinderen van 5t/m12 jaar slechts € 2. Voor dit bedrag zijn ook het IJstijdenmuseum en de uitgestrekte Botanische tuin De Kruidhof vrij toegankelijk; in deze tijd van het jaar ook een bijzondere ervaring.

De Bodemvondstendag is van 10:00 tot 16:00 uur op De Kruidhof in Buitenpost (Schoolstraat 29b)

Nader bericht volgt

Back To Top