Agenda

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]

[smbtoolbar]

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]

 

Agenda

 

Bodemvondstendag Buitenpost

Zaterdag 17 juni van 10.00 tot 16.00 uur organiseert het IJstijdenmuseum weer een bodemvondstendag; buiten, op het terrein van de Botanische tuin De Kruidhof in Buitenpost. De tuin met speelgelegenheid voor kinderen is voor alle bezoekers dan ook vrij toegankelijk. Extra attractie is de ‘Bollenkraker’.

Met metaaldetectoren is in de wintermaanden van de afgelopen jaren op de kale akkers weer heel veel teruggevonden uit vroeger tijden. Graag delen onze detectormensen hun vondsten, kennis en ervaringen met het grote publiek. Dus ook met u en uw kinderen.

Hebt u de afgelopen coronatijd zelf een ‘vondst’ gedaan of hebt u nog iets bijzonders thuis liggen, neem dat dan mee! Er zijn daarvoor weer verschillende deskundigen aanwezig op het gebied van munten, voorwerpen van metaal en been, fossielen, zwerfstenen, stenen werktuigen en andere artefacten.

Een verrassing

Voor een klein bedrag koopt u een geode, een holle vulkanische steen aan de binnenkant begroeid met kristallen.
En dan de verrassing: wij splijten deze geode voor u.

Voor volwassenen is de entree € 5 en voor kinderen € 2. Voor dit bedrag zijn ook het IJstijdenmuseum en de uitgestrekte Botanische tuin De Kruidhof vrij toegankelijk; in deze tijd van het jaar ook een bijzondere ervaring.