Zoekmachines

Zoekmachines

Zoeken naar informatie voor een werkstuk of spreekbeurt?
Google inzetten ligt voor de hand. Maar zoeken kan ook anders.
Met zoekmachines voor de jeugd. Hieronder een paar voorbeelden.

Netwijs is een onafhankelijke zoekmachine voor kinderen met informatie, filmpjes en spelletjes. Er zijn leeftijdsgebonden niveaus en verschillende categorieën, zoals biologie en geschiedenis. Maar door de zoekbalk te gebruiken, kun je ook zelf op zoek gaan naar informatie.

Een zoekmachine en startpagina voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Je kunt onder andere zoeken naar schoolvakken, nieuws en beelden. Door een zoekresultaat aan te klikken, wordt je doorgestuurd naar een andere voor kinderen geschikte website.

Jeugdbieb is een verzameling links naar informatieve websites voor kinderen. De informatie is ingedeeld in verschillende categorieën, zoals natuur, landen en dieren. Op de voorpagina staan nieuwsberichten die voor kinderen interessant zijn.

Meester Sipke is een handige en leuke zoekmachine voor kinderen. De zoekmachine is gevuld met heel veel leuke websites voor kinderen, maar vooral met sites waar je iets kunt leren. Informatie nodig voor een werkstuk, topografie oefenen of de tafels leren? Vul in wat je zoekt en je vindt beslist iets in het grote aanbod.

Netwijs.nl

Netwijs.nl

Meester Sipke

Meester Sipke