IJstijdenmuseum dag 26 augustus 2017

Kom een BABY MAMMOET aaien.
Zaterdag 26 augustus organiseert de Stichting IJstijdenmuseum te Buitenpost een IJstijdenmuseum-dag. Deze dag zal gehouden worden in de Kloostertuin van de Botanische Tuin De Kruidhof, Schoolstraat 29c, 9285 NE Buitenpost.
Entree:
Volwassenen € 4.50,
Kinderen t/m 12 jaar € 2.00

De IJstijdenmuseum-dag begint om 10.00 uur en eindigt om 16.00 uur. Deze dag is een combinatie van prehistorische en geologische activiteiten. Iedereen die meer wil weten over archeologie, prehistorie, geologie en zwerfstenen is voor deze dag van harte uitgenodigd.
Vele verenigingen, musea, geologische en archeologische instellingen zullen hun activiteiten presenteren.
Zo zullen er demonstraties worden gegeven van ambachten uit de prehistorie, zoals het maken van werktuigen van steen, weven met weefgetouw uit de steentijd. Daarnaast wordt het prepareren van fossielen gedemonstreerd.

Oervuur maken

Heeft u thuis nog een steen liggen waarvan u altijd had willen weten hoe hij ervan binnen uitziet? U kunt de steen laten zagen tegen een kleine vergoeding. De stenen mogen niet groter zijn dan 15 cm en niet kleiner dan 5 cm.
Ook worden verschillende activiteiten voor de jeugd georganiseerd, zoals weven, vlechten, band-weven, boogschieten en oervuur maken, hanger en potje van klei (hele dag). Voor deze activiteiten wordt een kleine bijdrage gevraagd.
In de prehistorische hof wordt brood gebakken boven een open vuur. Verkleden en wonen als een Neanderthaler. Je eigen vuurstenen pijl maken.
Je kunt in de Kloostertuin ook een Baby mammoet aaien.

Boogschieten

Ook zullen er gastheren zijn die vragen kunnen beantwoorden.
Determinaties (hele dag) kunnen doen van zwerfstenen, fossielen, stenen werktuigen (artefacten)
Korte rondleidingen: 11.00, 13.00 en 14.00 uur
door het IJstijdenmuseum.
In de Kloostertuin staat een kraam voor de verkoop van boeken, fossielen, gepolijste zwerfstenen, etc.

Oervuur maken: 10.30 uur
  –  Boogschieten: 13.30 uur
Video: De Archeoloog (in archeologisch steunpunt)
Een informatieve dag voor jong en oud waarbij voldoende gelegenheid is om veel kennis op te doen.
Tot ziens op 26 augustus 2017                     Impressie 2016

Band-weven

Deelnemers:
◼ Fossielen preparen Klaas de Haan/Verkoop Griet de Haan
◼ Zwerfstenen Peter Hofstee en Sierd v/d Hoek
◼ Weven/spinnen Guusje v.d. Broek exp. Archeologie
◼ Doeke de Wit mineralen
◼ Remmelt Panman duurzaam mandwerk
◼ Nadine Vukkink (boogschieten / oervuur maken)
◼ NAD Nuis o.a. determinatie
◼ Ernest Mols vuursteen bewerken