Lezing door Prof. dr. L. Louwe Kooijmans

Het begin van de landbouw. Misschien wel de belangrijkste verandering in het menselijk bestaan is de ontwikkeling van de voedselproductie door akkerbouw en veeteelt, de zogenaamde Neolithische Revolutie, plus de verbreiding daarvan over (bijna) de gehele wereld. In de loop van de tijd zijn beide steeds nauwkeuriger in kaart gebracht.
Door de tijd heen zijn de ideeën over dit alles geëvolueerd. Oude opvattingen moesten plaats maken voor nieuwe, onder meer door moderne technieken als DNA-analyse. Ook de laatste jaren is er in dit opzicht veel veranderd. Voor zijn nieuwste boek Onze vroegste voorouders zette Leendert Louwe Kooijmans, emeritus hoogleraar prehistorie aan de Universiteit van Leiden, alle gegevens op een rij.
De lezing wordt georganiseerd door de Drents Prehistorische Vereniging en is gratis toegankelijk voor leden en niet-leden. Nadere inlichtingen bij Linda Kiers, 06 57286362. Zie ook bericht op IJstijdennieuwscafe.
Wilt u zich aanmelden door een e-mail te sturen (liefst voor 5 januari) naar lezingen@dpv.nu ? Zo kunnen wij rekening houden met het aantal bezoekers.