Wandelen&Fietsen

Wandelen en fietsen

Op de route vanaf het IJstijdenmuseum kunnen fietsers en wandelaars kennis maken van het unieke landschap van de Friese Wouden. In dit gebied gaat de natuur hand in hand met de cultuur. In het landschap zijn de kenmerkende sporen van de prehistorie en de daarna in cultuur gebrachte elementen van het landschap nog goed te herkennen.
Prachtige open gebieden, die de overblijfselen zijn van de stroomdalen van oerrivieren, worden afgewisseld met op de hogere zandgronden gelegen elzensingels en dijkwallen. De tientallen pingo-ruïnes zijn stuk voor stuk pareltjes in het coulissen landschap.

Er is een Pingo fietsroute van 20 en 35 kilometer en een fietsroute van 25 kilometer door het Nationaal Landschap de Noordelijke Wouden.
Daarnaast een wandeltocht van 10 en 25 kilometer langs prehistorische plaatsen in het Nationaal Landschap de Noordelijke Wouden.

De fiets- en wandelroutes kunnen besteld worden bij het IJstijdenmuseum.
Ze kunnen ook afgehaald worden in de Museumwinkel van het IJstijdenmuseum, Schoolstraat 29c te Buitenpost.

De Pingokuier kunt u gratis downloaden.

In de omgeving van het IJstijdenmuseum zijn vele accomodaties beschikbaar, Hotels, B&B, campings en groep-accomodaties. Zoeken via Google met als zoekterm: overnachten rond Buitenpost, levert heel veel hits op. U bent welkom.

wandelroute 10km

Wandelroute 10km

wandel- & fietsroute 25km

Wandel- & fietsroute 25km

pingo fietsroute

Pingo fietsroute